Publisert: 26.02.2021

Stor rift om hytter og fritidseiendom i Asker og Hurum


Skal du selge eller kjøpe hytte eller annen fritidseiendom i Hurum eller Asker? I dagens brennhete marked vil det være smart å velge en eiendomsmegler med gode lokalkunnskaper.

Fjoråret ble rene bonanza når det kom til kjøp og salg av hytter og andre fritidseiendommer i området rundt Hurumhalvøya, Røyken og Asker generelt. Prisene steg 5,5 % i snitt på landsbasis, mens omsetningsveksten var på hele 38,5 % ifølge Eiendom Norge. Starten på 2021 viser at tendensene fortsetter.  

 – Etterspørselen etter hytter allerede er høy, og dette er mye tidligere enn vanlig. De hyttene som legges ut for salg nå, selv om det er «off-season», blir som oftest solgt med én gang og til gode priser. Med andre ord, ikke vent med å sette i gang salgsprosess til vår/sommer-sesongen. Kjøperne er i markedet allerede, sier Vigdis Thomassen. Hun er megler og fagansvarlig, og har stålkontroll på markedet på Hurumhalvøya, Røyken og i Asker for øvrig sammen med alle sine kollegaer i Frem Eiendomsmegling. 

LES OGSÅ: Derfor bør du velge en lokal eiendomsmegler

Forventer samme trykk

I følge helt ferske tall fra Eiendom Norge fortsetter det høye omsetningsvolumet for fritidsboliger videre inn i 2021, og mange kjøpere er ute etter å oppfylle hyttedrømmen. Thomassen husker godt hvordan taktskiftet endret seg i fjor etter hvert som våren nærmet seg.  

– Hyttemarkedet ble hetere og hetere jo nærmere sommerferien vi kom. Det ble opphetete budrunder, god salgspriser og korte overtagelsesperioder. Kjøperne ville helst overta hytta dagen etter budaksept hvis det hadde vært praktisk mulig. Det er nok også derfor etterspørselen etter fritidseiendommer allerede er høy, da flere tenker det samme som i fjor og tidlig vil sikre seg hyttedrømmen for denne sommeren, sier Thomassen.

Selv om det kan bli mulighet til å feriere i utlandet etter hvert, er det nok flere som også tenker at det er tryggest å feriere her i Norge fortsatt noen år fremover er rådet fra meglerne hos Frem Eiendomsmegling

FOTO: Digit media

FOTO: Digit media

Fortsatt mulig å oppfylle hyttedrømmen

Asker og Hurumhalvøya har alltid vært et attraktivt marked for folk fra hovedstaden og området rundt. Beliggenheten er en av de viktigste faktorene. 

– Det har alltid vært populært å ha fritidseiendom her på grunn av den korte kjøreveien fra både Oslo og Drammen, og det gjør at mange kan bo på hytta hele sommeren og kjøre til og fra jobb, forteller hun.

Men tøft marked til tross, det finnes fortsatt mange muligheter i mange prisklasser. 

– Hyttedrømmen er fortsatt mulig for de aller fleste ute i vårt område, bare man ikke er alt for kravstor. Jo nærmere sjøen du kommer, jo dyrere er hyttene. Godtar man at hytta ligger i litt avstand til sjøen, så kan man få mange fine hytter med normal standard til en overkommelig hyttepris, forsikrer Thomassen.

Kontakt oss hvis du tenker på å selge bolig

Gode tips før du kjøper

Før du setter hyttedrømmen ut i livet, er det et par ting du skal ta med i regnskapet. En ting er selve prisen på hytta eller fritidsboligen. Det er ifølge Thomassen et par andre faktorer som må med i beregningen. 

– Kostnader til kommunale avgifter, strøm og vedlikehold må man alltid ta med i regnestykket. Er hytta på en festet tomt, vil det være en årlig festeavgift. Formuesverdien man blir skattlagt for over skattemeldingen, er alltid mye høyere for hytter/sekundærboliger enn primærbolig. Det er imidlertid ikke eiendomsskatt i Asker kommune. Selger man hytta før det er gått 5 år etter kjøpet, blir man også skattlagt for den evt. gevinsten man har hatt av salget ved høyere salgssum, forklarer hun. 

Lokal kunnskap og engasjerte meglere

Hos oss i Frem Eiendomsmegling får du tryggheten du trenger om du skal selge hytte eller fritidseiendom, eller om du leter etter objektet som kan oppfylle hyttedrømmen. Som ledende eiendomsmegler på Hurum-halvøya siden 1994 kjenner vi markedet godt, og er her for å hjelpe deg med all vår faglige kompetanse. 

Det er bare å ta kontakt med en av våre dyktige meglere. 

Kontakt oss for verdivurdering av din bolig