Publisert: 07.08.2022

Derfor bør du velge en lokal eiendomsmegler


Skal du kjøpe eller selge eiendom, bør du velge den eiendomsmegleren som kjenner nærområdet best. Frem Eiendomsmegling har ekspertisen og lokalkunnskapen som sørger for best resultat innen kjøp og salg av bolig på Hurumhalvøya i Asker kommune.

Å kjøpe eller selge bolig er noen av livets store milepæler. Den viktigste jobben du som boligselger gjør, er å finne eiendomsmegleren som sørger for et trygt boligsalg fra start til slutt. Vigdis Thomassen er eiendomsmegler og fagansvarlig i Frem Eiendomsmegling, og er helt klar i sine råd. 

– Når du skal selge boligen din, er det flere faktorer som påvirker valg av megler, men at personen har gode lokalkunnskaper bør ha høy prioritet. At megleren vet hvilke fasiliteter som finnes i nærområdet, enten det er snakk om skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, badestrender, skiløyper og turstier, er viktig. 

– Velger du en eiendomsmegler som har god lokalkunnskap, vil du også få verdifull informasjon om hva slags kommunale planer og områdeutvikling som står på trappene. Dette er fakta som vi lokale meglere har full oversikt over, forklarer Thomassen. 

Trygg prosess hele veien

For at du skal føle trygghet gjennom hele kjøps- eller salgsprosessen, har eiendomsmeglerne i Frem gode rutiner som sørger for dette. 

– Hos oss får du som selger først og fremst en god og detaljert gjennomgang av avtalen med oss. Det er mange lover og regler som påvirker salg av eiendom, og de viktigste er innbakt i avtalen. Vi setter opp en fremdriftsplan med tidslinje, som viser hva som skal skje til hvilken tid, og sørger for at du får løpende statusoppdateringer underveis. På den måten kan vi forsikre oss om at alle henger med på hvor vi er i løypa og hva som skjer videre, betrygger hun. 

Lang erfaring med lokale meglere

Alle meglerne hos Frem Eiendomsmegling har lang fartstid i bransjen og høy kompetanse innen kjøp og salg av boliger og fritidseiendommer. Ifølge Thomassen har de også svært gode resultater å vise til. 

– Vi i Frem har vært lokalisert på Sætre siden 1994 og i Røyken siden 2008. Meglerne som jobber på våre kontorer har vært hos oss i lang tid, og ikke minst har de en lokal tilhørighet til de områdene vi selger i. Det kan komme godt med både for de som skal kjøpe eller selge bolig.  

– Hos oss er det en selvfølge at vi har en tett og god oppfølging av alle interessenter, slik at vi kan levere det våre kunder forventer. Vi har et unikt samarbeid med Finn.no for en best mulig digital markedsføring av boligen, samt en intern og lokal oppgjørsavdeling for å trygge den økonomiske delen av prosessen.  

Et område i vekst

Den økende omsetningstakten på bolig og fritidseiendommer har slått til i den utvidede storkommunen Asker, som nå inkluderer Røyken og Hurum. Mange ser på muligheten til å bo bedre, selv om de kanskje får litt lengre reisevei til jobb. 

– Vi merker en økt tilgang fra interessenter og kjøpere fra gamle Asker, og dette driver boligprisene opp og omsetningstiden ned. Størst effekt har dette fått i gamle Røyken, som grenser nærmest til Asker og Asker sentrum, forklarer Thommasen.

Stor pågang for kjøp og salg av fritidseiendommer

Det er ikke bare ønske om å bo på flere kvadratmeter og mer landlig som preger denne delen av eiendomsmarkedet. Den er også svært populær for de som ser etter en fritidseiendom. Da er det betryggende at eiendomsmeglerne i Frem vet alt om de mange skjulte perlene som kan oppfylle hyttedrømmene. 

– Fritidsboligmarkedet har alltid vært, og er fortsatt, attraktivt for mange. Det er nok ikke så rart siden det er kort reisevei fra Oslo og andre storbyer på Østlandet. Og så er det veldig mange vakre sjønære hytteområder, avslutter Thommasen.