Tips og råd ved salg og kjøp av eiendom

Budgivning

Bud legges inn på bakgrunn av salgsoppgaven og det man har sett på visning. Du må derfor være særlig oppmerksom på eventuelle forbehold/forutsetninger som fremkommer i salgsoppgaven. Dersom du ikke aksepterer vilkårene som fremkommer i salgsoppgaven, må du ta forbehold om dette samtidig som du inngir bud på eiendommen. Det er utarbeidet en veiledning til budgivere som ligger på www.nef.no/kjøpogsalg. Det er ingen angrerett ved salg/kjøp av fast eiendom i Norge. Vær derfor sikker før du legger inn bud!
Som budgiver er du selv ansvarlig for størrelsen på budet som inngis. en har ingen alminnelig plikt til å undersøke kjøperens finansieringsevne. Du er selv ansvarlig for å kunne finansiere budet ditt. Dersom du ikke klarer å finansiere/gjennomføre handelen, kan du bli erstatningsansvarlig.

Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet.

Når selgeren har akseptert budet, og aksepten er formidlet til deg som kjøper innen akseptfristens utløp, er det inngått en bindende avtale. Megleren har ingen alminnelig plikt til å undersøke kjøperens finansieringsevne. Du er selv ansvarlig for å kunne finansiere budet ditt. Dersom du ikke klarer å finansiere/gjennomføre handelen, kan du bli erstatningsansvarlig.

Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet.

Når selgeren har akseptert budet, og aksepten er formidlet til deg som kjøper innen akseptfristens utløp, er det inngått en bindende avtale.  
Megleren har ingen alminnelig plikt til å undersøke kjøperens finansieringsevne. Du er selv ansvarlig for å kunne finansiere budet ditt. Dersom du ikke klarer å finansiere/gjennomføre handelen, kan du bli erstatningsansvarlig. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet. Når selgeren har akseptert budet, og aksepten er formidlet til deg som kjøper innen akseptfristens utløp, er det inngått en bindende avtale.

Foto/film og styling

Gode bilder er viktig for å skape interesse rundt boligen før visning. Vi bruker kun profesjonelle fotografer og kan tilby vanlige stillbilder, stemningsbilder, kveldsbilder, høydefoto/stangfoto, dronefoto og film. For å få best mulige bilder, er det lurt å huske på følgende før fotografen kommer: 

- Rydd både inne og ute. Ta bort de aller mest personlige eiendelene og bær ut søppel, tomflasker og papir. Ikke glem å klippe plenen eller måke terrasse/innkjørsel.

- Slipp lyset inn ved å trekke fra gardiner, persienner, m.m. Skift utbrente lyspærer og tenn stearinlys.

- La det være varmt og lunt når det er kaldt ute. Skru på varmekabler og tenn gjerne i peisen.

- Boligen skal være i fokus, så det kan være lurt at ikke hele familien og alle kjæledyr er hjemme under fotografering og på visning.

Flere av våre kontorer samarbeider med stylister som kan hjelpe deg med å klargjøre boligen din for bildetaking samt visning.

Boligselgerforsikring

Vi anbefaler alltid våre selgere å tegne boligselgerforsikring. En eiendomshandel reguleres av ”Lov om avhending av fast eiendom”. Dersom kjøper oppdager skjulte feil eller mangler ved boligen i ettertid, vil selger kunne stilles til ansvar inntil 5 år etter overtagelsen. Forsikringen må tegnes samtidig med inngåelsen av eiendomsmegleroppdraget, dog senest innen markedsføring av boligen. Få mer informasjon om boligselgerforsikring av megleren din eller les mer: http://norwegianbroker.no/no/eierskifteforsikring/

Boligkjøperforsikring

 Klager knyttet til boligkjøp er vanlig, uansett boligstandard. Uten profesjonell hjelp kan klageprosessen bli både lang og ressurskrevende. Boligkjøperforsikring er kjøpers motvekt til selgers boligselgerforsikring. Tegner du boligkjøperforsikring hjelper spesialiserte advokater deg hvis du får problemer med boligkjøpet, blant annet med klagehåndtering. Forsikringen tegnes samtidig med boligkjøpet, senest ved kontraktssignering. Spør megler om nærmere informasjon om forsikringen eller les mer: https://www.norwegianbroker.no/forsikringstjenester-og-produkter/eiendom/boligkjoeperforsikring/

 

Foss & Co Eiendomsmegling